“دوران بلوغ و نوجوانی” یکی از جذابترین و پیچیدهترین گذارها در طول زندگی است. سرعت نفسگیر رشد و تغییر آن پس از دوران نوزادی در رتبه دوم قرار دارد. فرآیندهای بیولوژیکی، بسیاری از جنبههای این رشد و تکامل را هدایت میکنند و شروع بلوغ نشاندهنده گذر از کودکی به نوجوانی است.
بلوغ یک دوره انتقالی بین کودکی و بزرگسالی است که در طی آن یک جهش رشد رخ میدهد، ویژگیهای جنسی ثانویه ظاهر میشود، باروری حاصل میشود و تغییرات روانی عمیقی روی میدهد.
این تغییرات در مغز احتمالاً باعث تحریک رشد و تکامل شناختی از جمله ظرفیت استدلال انتزاعی میشود.
مجموعه قابل توجهی از شواهد نشان میدهد که تغییرات در سن شروع دوران بلوغ و نوجوانی ممکن است پیامدهای رشدی و رفتاری در دوران نوجوانی داشته باشد. همچنین ممکن است نقش مهمی در تنظیم رفتار اجتماعی انسان داشته باشند.
در دوران بلوغ و نوجوانی همانطور که این هورمونها در ظاهر بدن تغییراتی ایجاد میکنند، در داخل نیز تغییراتی ایجاد میکنند. در حالی که بدن در حال تطبیق با تمام هورمونهای جدید است، ذهن نیز همینطور است و از نظر روحی و اجتماعی نیز تغییرات زیادی را به همراه دارد.
در دوران بلوغ، ممکن است احساس سردرگمی یا احساسات شدیدی وجود داشته باشد که قبلا هرگز تجربه نشده است. ممکن است در مورد ظاهر بدن در حال تغییر، احساس اضطراب ایجاد شود.
ممکن است بیش از حد حساس یا به راحتی ناراحت شوند. برخی از نوجوانان بیش از حد معمول از دوستان یا خانواده خود عصبانی میشوند.گاهی اوقات مقابله با همه این احساسات جدید ممکن است دشوار باشد.
معمولاً مردم سعی نمی کنند احساسات نوجوان را جریحه دار یا عمداً ایشان را ناراحت کنند. ممکن است خانواده یا دوستان باعث عصبانیت نوجوان نشوند بله “ذهن” جدید او باشد که سعی میکند خود را تنظیم کند. و در حالی که تنظیم در ابتدا ممکن است دشوار باشد، به تدریج آسانتر میشود.
در دوران بلوغ و نوجوانی صحبت کردن با یک نفر و به اشتراک گذاشتن بار احساس شما – دوست یا حتی بهتر از آن، والدین، خواهر و برادر بزرگتر یا بزرگسالی که قبلاً همه چیز را پشت سر گذاشته است، میتواند کمک کند.
در این سالها، نوجوانان توانایی خود را در تفکر انتزاعی افزایش میدهند و در نهایت برنامهریزی میکنند و اهداف بلندمدت دوران بلوغ را تعیین میکنند.
در کارگاه سفر نوجوانی که توسط آقای مرتضی مشایخی، تسهیلگر و روانشناس کودک و نوجوان برگزار میگردد جهت رویایی درست با تلاطمها و بحرانهای خاص این دوران در نوجوانان، به مطالب زیر پرداخته میشود.
سرفصلهای این کارگاه:
- شناخت پتانسیلهای نوجوانی
- آشنایی با چالشهای بلوغ و ارائه راهکار
- آموزش گفتگو و ارتباط موثر
- بررسی مشکلات هیجانی در ارتباطات نوجوان با والدین
- آموزش تکنیکهای کنترل هیجان
اقلام مورد نیاز کارگاه:
- مداد رنگی
- تخته شاسی
- کاغذ
(عزیزانی که قصد دارند فرزند خود را در این کارگاه ثبتنام نمایند، در هر مرحله از ثبتنام که دچار مشکل شدند یا مایل به پرداخت قسطی شهریه دوره هستند، میتوانند با شماره 09909718663 تماس گرفته و یا در پیامرسانهای واتساپ، تلگرام یا بله به کارشناس مربوط پیام دهند.)
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
هشتمین دوره گفتگوی دینی در دنیای معاصر:به خود آی،ذهن آگاهی(ترمیم رابطه با خلق)
رفتار آدمی در تمام دوران مبتنی بر الگو ها و فرمت های ذهنی اوست.الگوهایی که غالبا در دوران کودکی در…
گفت و گوی دینی در دنیای معاصر:احساس خشم(دوره 6)
هدف اصلی دوره خودآگاهی(پنج ماهه): شناخت پنج احساس اصلی و تعادل بین آنها، که در این دوره تمرکز اصلی بر…
گفتگوی دینی در دنیای معاصر، خودآگاهی: شرم
پیش نیاز شرکت در این دوره گذراندن دوره خودآگاهی: ترس است. روزهای تشکیل کلاس: شنبه…
گفتگوی دینی در دنیای معاصر: ترمیم رابطه با خلق2
در این دوره به کاوش دقیق تر آنچه در دوره های پیشین آموختیم می پردازیم. این بار با مهارت بیشتر…
تعامل زوجین در دوران عقد از نگاه اهل بیت علیهم السلام
سرفصل های دوره : * آموزه های اهل بیت درباره تعامل زوجین * باید ها و نبایدهای ارتباط صحیح با همسر…
نظرات
2,500,000 تومان
صندلی در دسترس نیست
صندلی در دسترس نیست