
همزمان با گسترش و تعمیق مطالعات علوم انسانی در عصر مدرن، ارتباطات، تعاملات و تبادلات آکادمیک نیز در سطح جهان در رشتههای انسانی توسعه یافته است. با این حال، هموطنان ایرانی همواره در زمینه بهرهبرداری از این فرصتها به خصوص برای ادامه تحصیل با چالش مواجه بودهاند. این چالش هنگامی دوچندان میشود که به دلیل بنیه اقتصادی کشور، تقریبا امکان ادامه تحصیل با هزینه شخصی برای دانشجویان ایرانی نزدیک به محال است.
یکی از اصلیترین عوامل این عقبماندگی عدم توانایی برای ارائه یک بسته درخواست (پکیج اپلای) قوی برای چنین فرصتهایی است. این بسته درخواست از عناصر مختلفی تشکیل شده است که معمولا یکی از مهمترین عناصر آن پروپوزال یا طرحنامه است. دانشجویان و پژوهشگران ایرانی برای نوشتن پروپوزالهای قوی، مؤثر و روشن حتی برای نهادهای داخلی نیز با چالش جدی مواجه هستند؛ این مشکل در خصوص فضای بینالمللی با توجه به حساسیتها و استانداردهای بالاتر دوچندان است.
این کارگاه با هدف ارائه گامهای روشن و عملی برای نوشتن یک پروپوزال مؤثر، قوی و بهینه تشکیل خواهد شد. در این کارگاه به طور مشخص بر نقاط تمایز پروپوزالهای بینالمللی و مواردی که عمدتا دوستان ایرانی در خصوص آن ضعف دارند، تمرکز خواهد شد و تلاش خواهد شد حتیالمقدور با برخی نمونههای علمی این مقوله بررسی شود. محتوای این کارگاه، عمدتا براساس تجربیات میدانی و بعضا براساس مطالعات کتابخانهای فراهم آمده است.
سرفصل و محتوای کارگاه:
- اهمیت پرپوزال در بسته درخواست
- انتخاب و بهینهسازی موضوع پروپوزال (پروپوزالهای موازی)
- عناصر اصلی پروپوزال و نقاط اصلی افتراق پروپوزالهای ایرانی و بینالمللی
- چالش مسألهمندی و ارتباط آن با رشتههای انسانی مختلف
- گونهشناسی بومشناختی پروپوزالها(اروپای قارهای، اسکاندیناوی، انگلستان، آمریکای شمالی و …)
- گونهشناسی فرصتشناختی پروپوزالها(دوره تحصیلی، پروژه، فرصت کوتاه مدت و … )
- گام های اجرایی نگارش پروپوزال و بررسی برخی نمونهها
- تمرین عملی برای نگارش پروپوزال
مدیر آموزش
کلاس خوبی بود