تازههای آکادمی؛ بازخوانی «تاریخ بیهقی» این بار روی پرده سینمای جهان
«یاسین حجازی» در جدیدترین دورهمی با علاقهمندان ادبیات فاخر پارسی، تاریخ بیهقی را در کنار آثار سینماگران برتر جهان ورق میزند.
آکادمی زیتون: مدرسه هنر و ادبیات آکادمی زیتون اسفندماه سال جاری با برگزاری دو کارگاه یکروزه با عنوان «بیهقی پلاس» میزبان «یاسین حجازی» نمایشنامهنویس و مؤلف صاحب نامی است که پیش از این با برگزاری کارگاههای «بیهقی خوانی» حلقه علاقهمندان به ادبیات کهن پارسی را تشکیل داده است.
شاید آنچه باعث شد تاریخ بیهقی از کنج کتابخانهها به میان جمع جوانان و علاقهمندان زبان و ادب فارسی بیاید، اعتقاد حجازی به زنده و معاصر بودن این اثر بعد از گذشت هزار سال از خلق آن است. متنی که فراتر از یک اثر ادبی یا تاریخی، متنی دراماتیک است.
همین اعتقاد این مؤلف و نمایشنامهنویس حالا قرار است مبنای برگزاری دو نشست با عنوان «بیهقی پلاس» شود و تاریخ بیهقی را به آثار برجسته و البته تاریخی- دراماتیک جهان گره بزند.
نشست «بیهقی + هیچکاک» با محوریت پرداختِ دراماتیکِ امرِ واقع عنوان نشستی است که جمعه پنجم اسفندماه در آکادمی زیتون برگزار میشود. در این نشست قرار است تاریخ بیهقی در کنار فیلم «مرد عوضی» اثر «آلفرد جوزف هیچکاک» فیلمساز انگلیسی و چهره اثرگذار سینمای جهان بازخوانی شود.
این فیلم از معدود فیلمهای هیچکاک است که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده؛ داستان نوازندهای بی حاشیه و البته خانوادهدوست که بر اثر یک «اشتباه» به جای سارقی روانه زندان میشود و زندگی گرم و آرامش از هم میپاشد … همین اتفاق واقعی به نوعی وجه اشتراک این اثر سینمایی و فاخرترین اثر ادبی پارسی است که در نشست یکروزه جمعه پنجم اسفندماه از ساعت 9:30 الی ۱۴ با بیان یاسین حجازی بازخوانی خواهد شد.
دومین کارگاه بیهقی پلاس به بازخوانی صفحاتی از تاریخ بیهقی در کنار داستانی از «ریموند کاروِر» شاعر و داستاننویس آمریکایی اختصاص دارد. نویسندهای جریان ساز که به آرامی و البته با کوتاهترین جملات واقعیت را بیان میکند و عنصر واقعیات را باید از سطر به سطر نوشتههایش دنبال کرد.
این کارگاه با عنوان «بیهقی + کارور» از ساعت 9:30 دقیقه صبح جمعه دوازدهم اسفندماه میزبان طرفداران ادبیات ایران و جهان است. بررسی عنصر عضلۀ «دیالوگ» در اندام درام محور این دورهمی ادبی است.
تازههای آکادمی زیتون در روزهای پایانی سال
در روزهای سرد منتهی به پایان سال، علاوه بر برگزاری کارگاههای یکروزه، آکادمی زیتون با عزم جزم و برگزاری دورههای مختلف آموزشی، ساعات گرم و جذابی را برای مخاطبان خود تدارک دیده است.
برگزاری نخستین كارگاه پیشرفته عملى ساخت پادكست با عنوان «پادکستر» ازجمله دورههایی است که ذیل دورههای آموزشی مدرسه رسانه و زیر نظر «ولیالله اشرفی» اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.
این کارگاه قرار است از روز سهشنبه دوم اسفندماه کار خود را آغاز نماید و به مدت سه جلسه و شش ساعت پذیرای هنردوستان و علاقهمندان به ساخت پادکست حرفهای باشد که مباحث مقدماتی را پیش از این در کارگاه مقدماتی ساخت پادکست با عنوان «صداست که میماند» گذراندهاند.
اولین کارگاه عملى خط «کِیلا» در آکادمی زیتون
اما مدرسه هنر و ادبیات آکادمی زیتون نیز روزهای شلوغی را میگذراند و مجری دورههای مختلف هنری است. کارگاه عملى خط «کِیلا» عنوان دورهای است که برای نخستین بار با تدریس «محمد محمدی» ویژه بانوان هنرمند برگزار میشود.
کارگاه خط کِیلا از مجموعه كارگاههاى تايپوگرافى است که به آموزش مباحثی ازجمله آموزش رسمالخط کِیلا (مینی مال کوفی اولیه)، ایده پردازی و طراحی خط کِیلا تا رسیدن به اثر نهایی اختصاص دارد.
این کارگاه شامل چهار جلسه دوساعته است و نخستین جلسه آن روز 23 بهمنماه برگزار خواهد شد.
سومین کارگاه عملى «خط كوفى بنایی پیشرفته»، چهارمین کارگاه عملى «خط لطیف» و چهارمین کارگاه عملى «خط ارشا» از دیگر دورههایی است که از بهمنماه سال جاری با تدریس محمدی؛ مدرس دوره تایپوگرافی و مبدع خط ارشا و کِیلا، میزبان بانوان هنردوست و هنرمند خواهد بود.
اگر علاقهمند به اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای آکادمی زیتون هستید میتوانید علاوه بر مراجعه به وبسایت آکادمی زیتون به نشانی www.zeitoonacademy.com با شماره تلفن ۰۹۹۰۹۷۱۸۶۶۳ تماس بگیرید و یا از طریق پیامرسان «واتسآپ»، «تلگرام» و «بله» با کارشناسان آکادمی زیتون در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید