افتخار میکنم آثاری خلق کردم که مرجع هستند / خوشحالم این اتفاق در موسسه زیتون افتاد
«علی بیات»؛ عکاس و مستندساز: من واقعاً افتخار میکنم توانستم آثاری خلق کنم که مرجع هستند و خوشحالم این اتفاق در موسسه زیتون افتاده و باعث افتخار من است.
آکادمی زیتون: بعضی آدمها نگاهشان متفاوت از سایرین است و اصلاً دنیا را از پشت لنز دوربینشان یک جور دیگر میبینند و یک جور زیباتر به بیننده نشان میدهند؛ از «سیندی شرمن» تا «رایان مک گینلی» عکاسان مطرح دنیای غرب تا استاد «حسین ملکی» پیشکسوت فقید دنیای عکاسی و هنرمندان سالهای نزدیکتر مثل «گوهر دشتی»، «محمدرضا میرزایی» و «شادی قدیریان»
از قدیمیها و پیشکسوتها که بگذریم، در همین حوالی خودمان، جوانان هنرمند هم روزگارمان هستند که با خلق آثار دیدنی، انگار رنگ ماندگاری به صحنههای زودگذر زندگی میزنند. «علی بیات» یکی از این هنرمندانی است که کارنامه هنریاش، پر است از آثار هنرمندانه و ماندگار.
جوان عکاس و مستندساز حرفهای، دارای مدرک بینالمللی عکاسی که از سالها پیش عکاسی را به عنوان یک هنر و بیشتر از آن، یک علاقه خاص دنبال کرده است.
ساخت تیزرها و مستندهای پشت صحنه سریالهای تلویزیونی مثل مجموعه «پایتخت»، «زیرخاکی» و فیلمهای سینمایی «خوابزده»، «آپاندیس»، «طلا»، «قانون مورفی» و … بخشی از کارنامه موفق کاری این هنرمند جوان است که با حضور در دهها جشنواره داخلی و خارجی از جمله نمایشگاه عکس «جیتکس» دوبی، روز به روز بر تجربیات خود افزوده است.
علی بیات چند سالی است که حضور و اثرگذاری پررنگی در فعالیتهای موسسه زیتون دارد، او علاوه بر تصویربرداری مراسم سالیانه عزاداری دهه اول ماه محرم، به عنوان یکی از مدرسان آکادمی زیتون نیز ایفای نقش میکند؛ تدریس در دورههای متعدد آموزش عکاسی، چندین دوره کارگاه آموزش موبایل گرافی و تورهای یکروزه آموزش عکاسی از جمله فعالیتهای آموزشی این جوان هنرمند است که به اذعان قریب به اتفاق هنرجویانش، انگار فوت کوزهگری برای خودش کنار نمیگذارد و تمام دانستههایش را با سعهصدر تقدیم میکند.
علی بیات تقریبا چند هفته دیگر یعنی 20 اسفندماه قصد دارد آخرین کارگاه موبایل گرافی سال 1400 را برگزار کند و ما هم به همین بهانه تصمیم گرفتیم گفت و شنودش با موسسه زیتون را با هم مرور کنیم.
ضمن آرزوی موفقیت برای این هنرمند جوان، متن کامل گفتگو را در ادامه با هم میخوانیم:
دوره عکاسی یا موبایل گرافی؟ تدریس کدام یک برای شما جذابتر است؟
با توجه به فراگیری موبایل و کاربرد دوربینهای موبایلی، نیاز بیشتری برای آموزش عمومی افراد دیده میشود و بالطبع من نیز تدریس عکاسی موبایلی را ترجیح میدهم.
تبلیغات از جمله مهارتهایی است که در شرایط این روزها میتواند درآمدزا باشد و البته طرفداران خاص خود را هم دارد، هنرجوهای شما از چه دسته مخاطبینی هستند؟
بسیاری از هنرجوهایی که در دورههای آموزشی شرکت کردند، افرادی بودند که برای رونق کسبوکارشان احتیاج به کار تبلیغاتی و یادگیری هنر عکاسی داشتند و بعضاً در میان این افراد، برخی هنرجویان بوده و هستند که حوزه کاریشان مرتبط با امور فرهنگی و دینی بوده است.
بعد از برگزاری چندین دوره آموزشی در موسسه زیتون، فضای موسسه را برای تربیت نیروی کار بلد و حرفهای چگونه ارزیابی میکنید؟
به نظر من موسسه زیتون فضای خانوادهها و جوانان را هدف گرفته و از این لحاظ مکان مناسبی برای آموزش پایه است تا افراد پس از آشنایی با بعضی از مباحث، دورههای تخصصیتر را در محیطهای دیگر تجربه کنند.
علاوه بر تدریس، حضور در مراسمهای خاص موسسه مثل مراسم دهه ماه محرم یا مجمع حامیان موسسه زیتون از جمله تجربههای حضور و همکاری مشترک شما در این موسسه است، از این تجربهها بگویید و تفاوت آن با کارهای حرفهایتر و به نوعی رسمیتر مثل تجربیات تلویزیونی و سینمایی؟
در فضای کاری حرفهای، وضعیت کاملاً مشخص است، فضا کاملاً حرفهای است و آدمهای حرفهای میآیند و به صورت منظم و حساب شده و بعضاً با قیمتهای بالا تولید محتوا میکنند؛ اما کاری که در موسسه زیتون صورت میگیرد، مرتبط با خانوادهها به خصوص خانوادههای مذهبی است و بعضاً تلاش برای جذب خانوادههایی که کمی از این فضا فاصله دارند. این فعالیتها علیالظاهر حرفهای نیستند و شبیه فعالیتهای هیئتی است؛ اما نکتهای که باید به آن توجه کرد وجه تمایز موسسه زیتون با سایر فعالیتهای غیر حرفهای از این دست است و آن هم اینکه موسساتی با این سبک و سیاق، به همان شکل هیئتی کار را پیش میبرند اما تفاوت موسسه زیتون در این است که برای مخاطب عمومی ارزش قائل میشود و فعالیتهای آموزشی خیلی سنجیده و منظم انجام میشود. این نوع فعالیت با برنامه، در بازاری که همه دنبال جذب سلیقه مخاطب هستند، در جذب و استمرار حضور مخاطبان تلاشی موفق است.
به جا گذاشتن یک آرشیو فیلم و عکس از مراسم مناسبتی به نام امام حسین (علیهالسلام) و با امضای «علی بیات» چه حس و حالی به شما منتقل میکند؟
قطعاً جاودانگی یکی از دغدغههای همیشه بشر بوده و اینکه انسان در هر زمینهای بتواند اثر جاودانی از خود به جا بگذارد، حس خوبی به انسان میدهد و احساس میکند بر مرگ غلبه کرده است.
من واقعاً افتخار میکنم توانستم آثاری خلق کنم که مرجع هستند. اینکه کسی یا مجموعهای برای شناخت یک مکان مذهبی با قدمت چندین ساله مثل «حسینیه سادات اخوی» با اسم من جستجو میکند جای خوشحالی فوقالعاده است و من از این موضوع لذت میبرم و خوشحالم این اتفاق در موسسه زیتون و سایت کرب و بلا افتاده و باعث افتخار من است و از اینکه توانستم کاری کنم که آن لحظات از تاریخ ثبت شود و به ترویج این نوع تفکر و این آیین کمک کنم، بسیار خوشحالم و به خود میبالم.
و حرف آخر:
حرف آخر اینکه وقتی میبینم موسسه زیتون آنقدر حرفهای، درست و به روز، کار و فعالیت تعریفشده خود را انجام میدهد لذت میبرم و این همان نقطه تمایز موسسه زیتون با سایر موسساتی است که در این مسیر حرکت میکنند و امیدوارم این موسسه در ترویج تشیع و نام امام حسین (علیهالسلام) توفیق روزافزون داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید