شاگردی استاد شجاعی؛ افتخاری که تا آخر عمر با من خواهد بود
ارتباط صمیمی بچهها با استاد از روحیه و منش خود استاد نشأت میگیرد و خیلی دوستداشتنی هستند.
آکادمی زیتون: رمان آئینی از آن دسته ژانرهای نویسندگی است که مجال و توانش شاید برای هر کسی فراهم نشود. آنهایی که میخواهند از این باب وارد شوند، بیتردید نیازمند بلد راه هستند. کسی که تاریک و روشن مسیر را به خوبی میشناسد و دانای کار است.
حضور «سید علی شجاعی» به عنوان مدرس دوره نویسنده شویم آکادمی زیتون یقیناً فرصت مغتنمی بود برای آن دسته از هنرجویانی که سودای نویسنده شدن در سر داشتند و البته نویسنده شدن را با آب و رنگ آئینی نوشتن میخواستند. استادی که سالهایی از عمرش را از محضر پدر به عنوان استاد مسلم رمان آئینی فیض برده، بسیار کتابها نوشته و بسیار دیده و شنیده است.
تدریس سید علی شجاعی در این دوره برای خیلی از هنرجویان انگیزه مضاعفی بوده است از جمله «زهرا یعقوبی» که بعد از یک سال شاگردی، با کوله باری از تجربه فارغالتحصیل شده، داستان نوشته، داستانش چاپشده و حالا مشغول نوشتن رمان است.
یعقوبی که از هنرجویان دوره دوم نویسنده شویم است. صمیمیت دانشپذیران برایش جالب توجه بوده و میگوید: خیلی با دوستان دیگر حاضر در دوره رفاقت و صمیمیت داشتیم. فضایی که در کلاس ایجاد شده بود به گونهای پیش رفت که اگر نقد و نظری هم وجود داشت، خیلی راحت مطرح میشد و طوری بود که کسی آزردهخاطر نشود و این اطمینان وجود داشت که انتقادها هم در جهت پیشرفت و کمک به ادامه کار است.
وی در بخشی از صحبتهایش به این نکته اشاره کرد که این دوره یکساله سختیهایی هم داشته که از جمله آن تهیه کتابها بود. بسیاری از کتابها دیگر چاپ نمیشدند و دسترسی به آنها سخت بود که با راهنمایی استاد شجاعی یا به کتاب صوتی و یا فایل متنی کتابها دسترسی پیدا میکردیم.
زهرا یعقوبی که با فضای موسسه زیتون غریبه نبوده و قبل از شرکت در این دوره با موسسه آشنایی داشته است، میگوید:
فضای آکادمی در عین اینکه منظم و دقیق است اما به شدت صمیمانه است. موسسه صرفاً اینطور نبوده که یک مسیری را به عنوان آییننامه کاری تعریف کند، بلکه برای این هدف والا و فعالیت تخصصی در حوزه امام حسین (ع) برنامهریزی کرده، هدف مشخص کرده و به انحاء مختلف از جمله برگزاری دورههای مختلف آموزشی برای رسیدن به این هدف گام برداشته است.
دانشپذیر قدیمی دوره نویسندگی با افتخار از شرکت در کلاسهای استاد شجاعی صحبت کرد و ادامه داد: تجربه خیلی خوبی بود. شاگردی استاد شجاعی افتخاری است که تا آخر عمر با من خواهد بود. انسانی والا باشخصیت و نجیب. آنقدر نجیب که از صحبت کردن با او لذت میبری و این اطمینان را به تو میدهد که راحت با او طرح مسئله کنی. این ارتباط صمیمی بچهها با استاد از روحیه و منش خود استاد نشات میگیرد و خیلی دوستداشتنی هستند.
نوشتن رمان آیینی و حضور در این کارگاه سؤالی بود که زهرا یعقوبی در پاسخ گفت: خیلی علاقه داشتم در این کارگاه شرکت کنم و اطرافیان هم برای شرکت در این کارگاه بسیار تشویق کردند اما احساس میکنم هنوز در آن حد نیستم که برای امام بنویسم. نوشتن برای آن حضرات یک معرفت و شناخت خیلی بالا میخواهد و تمام سعی خود را به کار میبندم تا به این نقطه برسم.
این فارغالتحصیل دوره نویسندگی که در حال حاضر به همراه دیگر هنرجویان مشغول نوشتن رمان است در پایان صحبتهایش تأکید کرد: بیشتر از آنچه فکر میکردم از این کلاس بهره بردم. حضور در موسسه زیتون برایم لذتبخش است و تصمیم دارم همچنان در موسسه زیتون بمانم و در کارگاهها و دورههای مختلف شرکت کنم.
دیدگاهتان را بنویسید